Onderhoud en herstellingen van aanhangwagens

Voor kleine en grote herstellingen tot jaarlijks onderhoud

Een goed functionerende aanhangwagen is voor elke gebruiker van levensbelang. Een klein ongeval is echter snel gebeurd. Een slecht uitgevoerde manoeuvre of de algemene toestand van het wegdek kan gemakkelijk leiden tot schade aan de aanhangwagen of een algemene panne. Bij Mathieu Kerckhofs Trailers bieden wij eerstelijnszorg bij pech met jouw aanhangwagen. Een snelle en efficiënte service is ons handelsmerk.

Eén adres voor aanhangwagen reparaties in Limburg

Onze werkplaats bevindt zich, net als ons kantoor, op het bedrijventerrein Kanaal-Noord in Bree. Door onze ligging zijn wij hét centrum voor alle aanhangwagenherstellingen in de regio Limburg. Ons team bestaat uit gediplomeerde en ervaren monteurs die de reparatie of het onderhoud van jouw aanhangwagen met zorg uitvoeren. Dankzij onze grote voorraad wisselstukken zorgen wij ervoor dat je aanhangwagen in perfecte staat wordt afgeleverd.

Mathieu Kerckhofs Trailes Werkplaats voor onderhoud en herstellingen van Ifor Williams, Saris, Hapert, Brian James, Hulco, Eduard, Vlemix
reparatie van trailer

Het belang van een goed onderhouden aanhangwagen

Voor veel gebruikers, in alle sectoren, is een aanhangwagen een echt werkinstrument. Een defecte aanhangwagen kan de kans op een goede professionele dienstverlening dan ook snel in gevaar brengen. Daarnaast is een goed onderhouden aanhangwagen niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers. Sinds 2005 is elke gebruiker van een aanhangwagen zelf aansprakelijk voor de veroorzaakte schade. Ook kan een ogenschijnlijk klein probleem, zoals een klein scheurtje door belasting, uitgroeien tot een grote scheur. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties tijdens het rijden en grotere herstellingskosten.

Wettelijke voorschriften

Het gewicht bepaalt in welke mate je aanhangwagen aan wettelijke voorschriften is gebonden. Aanhangwagens met een gewicht van minder dan 750 kg zijn vrijgesteld van alle wettelijke voorschriften. Onderhoud en keuring zijn dus niet verplicht. Aanhangwagens zwaarder dan 750 kg en geremd, moeten geregistreerd en periodiek gekeurd worden.

onderhoud van trailer

Wat doen wij bij een volledig onderhoud van jouw aanhangwagen?

Bij ieder onderhoud doen wij een grondige inspectie van de aanhangwagen. Net zoals bij de keuring.

Heeft jouw aanhangwagen een onderhoudsbeurt nodig? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder!
Bedankt! We hebben je aanvraag goed ontvangen.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer later opnieuw.